2017.02.03. 13:30 biobolt kedvelő

Máriatövis májvédő hatása

A máriatövist már évszázadok óta a májtisztítás egyik leghatásosabb gyógynövényeként tartják számon. Májvédő és májtisztító hatása orvosilag elismert és bizonyított. A máriatövis mediterrán térségből származik, de világszerte termesztett növény. Gyógyászati célokra a termését hasznosítják, nagy mennyiségű olajat és fehérjét tartalmaz, májvédő hatását összefoglaló néven silymarinnak nevezett vegyületének köszönheti.

mariatovis_2.jpg

A máriatövisből kivont silymarin, természetes májorvosság. Hatékonysága abban is megmutatkozik, hogy nem csak védi a májat, de segíti a májsejtek megújulását, ugyanis semlegesíti a lebomló méreganyagokból keletkező szabadgyököket,  

Megakadályozza a méreganyagok májsejtbe való bejutását, és a túlterhelt májsejtek regenerálódásával segíti a máj újjáépülését.

A máriatövis hozzájárul a máj és epe egészségének megőrzéséhez,a megfelelő májfunkció fenntartásához, és a szervezet számára toxikus anyagok eltávolításához, a máj egészséges működéséhez, a májszövet illetve a májsejtek normális regenerációjához és az emésztőrendszer egészséges működéséhez.Gyulladáscsökkentő hatású, és segíti az ösztrögén lebontását.

A máriatövisből kivont silymarin nem csak a különböző májproblémákkal küzdő emberek számára lehet hasznos, hanem azoknak is akik bármely más okból fokozott terhelésnek teszik ki a májukat így a fogamzásgátlót szedő nők, a festők, a kozmetikusok, a fodrászok a növényvédő szerekkel dolgozók is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mariatovis.blog.hu/api/trackback/id/tr565416217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása