2016.12.21. 20:55 biobolt kedvelő

Máriatövis jótékony hatása

A máriatövis nemcsak a májat erősíti, antioxidáns hatása többszöröse az E és C vitaminnak.

A máj az emberi szervezet egyik legfontosabb szerve, több feladatot is ellát, méregtelenít, számos életfontosságú anyagot állít elő és tárol, epét termel. Méregtelenítő munkája következtében fokozottabban van kitéve a mérgező anyagok káros hatásainak.A szilimarin bizonyítottan védi a májat a káros hatásoktól, regenerálja a májsejteket, hatására az elöregedett, elhalt májsejtek helyett új sejtek jönnek létre.

mariatovis1.jpg

Megakadályozza a májban termelődő és a méregtelenítő folyamathoz nélkülözhetetlen glutátion kiürülését, s ezáltal 35% képes megnövelni a glutátion koncentrációját.

A silimarinnal világszerte számos klinikai vizsgálatot végeztek, melyekben bebizonyosodott, hogy a betegek panaszai csökkentek, és közérzetük javult, objektív laboratóriumi módszerekkel mérhető volt a májsejtek működésének javulása.

 

Gombamérgezés esetén képes megvédeni a májat a toxikus hatásoktól, rákos betegeknél megakadályozza a máj károsodását, és segíti a máj felépülését. Gyulladáscsökkentő. Az endometriosis kezelésében, segíti a májban az ösztrögén lebontását. Az epekő megelőzésében is hasznos lehet, mert serkenti a koleszterinben gazdag epének az áramlását.

A máriatövis a cukorbetegségben szenvedők általános egészségi állapotát javítja, erősíti az immunrendszerüket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mariatovis.blog.hu/api/trackback/id/tr35280031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása