2016.11.16. 10:53 biobolt kedvelő

Máriatövis gyógyhatása

A máriatövis hatóanyagát a szilibinint évezredek óta használják epehólyag és a májbetegségeinek, májgyulladás és májzsugorodásnak a gyógyítására, a máj védelmére mérgezésekkel szemben.

Dr. Kara Kelly a New York-i Herbert Irving Comprehensive Cancer Center (Általános Rák Centrum) kutatója azt tartja, hogy nincs jobb máj méregtelenítő mint a máriatövis.

A doktornő csapatával megvizsgált 50 leukémiás kisgyermeket, akik a kemoterápiának köszönhetően mind májgyulladásban szenvedtek. Két csoportra osztotta őket. Az egyik csoport három héten át máriatövis kapszulát kapott, míg a másik csak placebót.

A három hét eltelte után a májgyulladást jelző marker jelentősen alacsonyabb szintű volt a máriatövissel kezelt gyerekek esetében, mint a placebót kapó csoportnál.

mariatovismag.jpg

Több évtizedes tapasztalatok bizonyítják, hogy jelentősen enyhíti a hosszú távú ipari mérgezések májkárosító hatását is.

A máriatövis úgy fokozza és erősíti ennek az létfontosságú szervnek a működését, hogy megakadályozza a májban termelődő, s a méregtelenítő folyamathoz nélkülözhetetlen aminosavszerű vegyület, a glutation kiürülését. Sőt bizonyos kísérletek igazolták, hogy a máriatövis 35%-kal képes megnövelni a glutation koncentrációját.

Az alkoholos májkárosodásból felépülők májának is nagy szolgálatára lehet, a máj által termelt glutationt a nagy mennyiségű alkohol mind felemészti.

A káros szabad gyökök ellen antioxidáns hatású, ilyen jellegű tulajdonságai még a C- és E-vitaminét is meghaladják.

Hatására az elöregedett, elhalt májsejtek helyett egészséges, új sejtek jönnek létre. Elősegíti a májbetegedések, többek között a vírusos májgyulladás és a májzsugor gyógyulását.

Még a gyilkos galóca májkárosító hatása is jelentősen csökkenthető, ha a mérgezést követő 24 órán belül elkezdik a beteg szilibininnel történő kezelését.

Gyulladáscsökkentő képességgel is rendelkezik. A pikkelysömörre jellemző sejtburjánzást is lassítja. Hasznos lehet az endometriosis (a női meddőség egyik legfőbb oka) kezelésében is, mivel segíti a májban az ösztrogén lebontását. Csökkenti a koleszterin szintet és segíti a II. típusú diabéteszben szenvedőket.

Az epekő kialakulásának megelőzésében és kezelésében is hasznát lehet venni, serkenti a koleszterinben gazdag emésztőnedvnek, az epének az áramlását.

A máriatövis többszörösen védi a májat.Stabilizálja és erősíti a májsejtmembránokat, ami megelőzi a méreganyagok behatolását a sejtbe.

Hatékony antioxidáns, amely semlegesíti a veszélyes szabad gyököket.A szabad gyökök nagyon reakcióképes molekulák, melyek képesek kárt okozni más molekulákban akár még a sejteken belül is. Antioxidáns hatása többszöröse az E-vitaminénak. Elősegíti a fehérjeszintézist, serkenti a májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját, az elhalt sejtek lecserélését.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mariatovis.blog.hu/api/trackback/id/tr745196796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása