2016.11.01. 19:38 biobolt kedvelő

Máriatővis gyógyító hatása

A máriatővis egyike a legrégebben ismert gyógynövényeinknek, már évszázadok óta ismerik és használják a népi gyógyászatban. 

A máriatövis úgy fokozza és erősíti a máj működését, hogy megakadályozza a májban termelődő, s a méregtelenítő folyamathoz nélkülözhetetlen aminosavszerű vegyület, a glutation kiürülését. Bizonyos kísérletek igazolták, hogy a máriatövis 35%-kal képes megnövelni a glutation koncentrációját.

A máriatövis a káros szabadgyökök ellen antioxidáns hatású, ilyen jellegű tulajdonságai még a C- és E-vitaminét is meghaladják.

mariatovis2.jpg

Hatására az elöregedett, elhalt májsejtek helyett egészséges, új sejtek jönnek létre. Elősegíti a májbetegségek, többek között a vírusos májgyulladás hepatitis és a májzsugor cirrózis gyógyulását.

Injekció formájában befecskendezve még életet is menthet a májelégtelenséghez vezető gombamérgezéseknél.

 

Az alkoholos májkárosodásból felépülők májának is nagy szolgálatára lehet, a máj által termelt glutationt a nagy mennyiségű alkohol mind felemészti.

Rákos betegeknél a máriatövis csökkenti annak veszélyét, hogy a kemoterápiás kezelés következtében oly gyakori májkárosodás bekövetkezzen, sőt a felépülést is gyorsítja azáltal, hogy segíti a betegség során a szervezetben felszaporodó méreganyagok kiürülését.

Gyulladáscsökkentő képességgel is rendelkezik.

Az epekő kialakulásának megelőzésében és kezelésében is hasznát lehet venni, serkenti a koleszterinben gazdag emésztőnedvnek, az epének az áramlását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mariatovis.blog.hu/api/trackback/id/tr385116129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása